Június 10.-én rendeztük meg a harmadik borsófesztivált a Feketeheg-Szárazréti Közösségi Ház Gasztro udvarában. Ha eddig nem hallottak a Gasztró udvarról,. akkor annak az az oka, hogy egy nemrég elkészült beruházásról van szó. Szigli István városrészi önkormányzati képviselő „édesgyermeke” ez a nagyszerű objektum, amit mi avathattunk fel. A helyszín pergola sorokból és egy kiszolgáló házból áll. A pergolák alatt stílusos utcabútorok vannak. A helyszín fel van szerelve a szabadtéri sütögetéshez szükséges eszközökkel: van ott egy tucatnyi bogrács, üstház és tűztálcák.



A fesztivál szervezői gyakran találkoztak azzal a felvetéssel, hogy „mit lehet készíteni borsóból? Van a leves, a főzelék …és kész.” Akik kijöttek a fesztiválra, azok meggyőződhetek arról, hogy milyen sok finom és látványos étel készíthető ebből a sokak által kedvelt zöldségből. A képeken ezek közül néhányat be is mutatunk. Mivel a helyszínen kóstolni is lehetett, néhányan ötletet kaptak és jelezték, hogy jövőre ők is beneveznek a versenyre.
  
A hangulat kiváló volt: szólt a zene, felléptek néptánc csoportok, minden irányból finom illatokat hozott a szél. Az elkészült ételeket szakértő zsűri értékelte: Boda János, Kúthy László (a főszponzor Fevita igazgatója) és Szöllősy Hajnalka. A főzőversenyen több díjat is kiadtunk. A közönség díját a kapros burgonyagombóccal tálalt zöldborsós csirkemáj tokány nyerte. A gyerekek borsófejtésben mérhették össze ügyességüket. A csokin kívül hazavihették a kifejtett zöldborsót is.

Az idei évben tovább nőtt a fesztivál látogatottsága: a sok érdeklődőn túl 22 csapat mérte össze gasztronómiai tudását.