A kezdeményezés tavaly, Budapestről indult, idén pedig mi is csatlakoztunk az eseményhez, melynek egyik célja, hogy megmutassa a közösségi kertészkedésben rejlő lehetőségeket, élményeket.

A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület minden érdeklődőt szeretettel vár a Közösségi Kertek Éjszakáján szeptember 2.-án 18.00 órától mindkét közösségi kertjébe.

  • Szárazréti Közösségi Kert: Farkasvermi u. 2. (bejárat a Kertész utca felől)
  • Palotavárosi Közösségi Kert: Tobak u. 27. (Városgondnoksági telep mellett)

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a közösségi kertek értékeire és közösségteremtő erejére, továbbá, hogy beindítsuk a látogatók fantáziáját és kezdeményezőkészségét. Szeretnénk elősegíteni, hogy a „Mi lenne, ha én is kertészkednék valahol?” gondolata valósággá váljon. Megmutatjuk, mit jelent az összefogás és együttműködés, ami a kertészeket a kert gondozása során közösséggé formálja.

Az éjszaka során különböző kellemes és szórakoztató programokkal készülünk:

  • a látogatók körében vetélkedőt szervezünk arról, hogy ki tud több gyógy- és fűszernövényt felismerni. A legjobbakat megjutalmazzuk!
  • A Gaja Egyesület egy tesztlapot állított össze, amiből megtudhatja, hogy mekkora az „ökológiai lábnyoma”.
  • a gyerekek számára játszótér áll rendelkezésre
  • mindkét helyszínen zenei programot szervezünk: A Palotai Kertben Horváth János közismert dallamokat játszik szintetizátoron, a Szárazréti Kertben az előadók Botos István (szaxofon) és Szekeres Károly (tangóharmonika)  utcazenészek.
  • a jó hangulat kialakulását elősegítik a kulináris élvezetek is: A Palotai Kertben a nemrég használatba vett kemencében sült finomsággal, a Szárazréti Kert Gasztro udvarában kolbászos lecsóval kínáljuk meg a látogatókat.
  • A Palotavárosi Közösségi Kertben 18-21 óra között a Gaja Környezetvédő Egyesület ásott és fúrt kutak nitrit, nitrát, pH, vezetőképesség értékeit méri. Hozzon magával vízmintát! (tiszta ásványvizes palack kiváló ehhez)

Reméljük, hogy sokan lesznek, akik mind a két kertet meglátogatják. Stílszerűen ez kerékpárral is megoldható, mivel a két kertet kerékpárút köti össze.

Egyesületünkről bővebb információt szerezhet a www.kertbarik.hu honlapon.

Kérjük, hogy ezt a hírt ossza meg, hogy minél több ismerőse értesüljön a rendezvényről.