A nyári időszakban nem hívtunk előadókat a klubfoglalkozásokra, hanem programok tervezgetésével, szalonnasütéses piknikezéssel, beszélgetéssel töltöttük a szerdai napokat. Júliusban a Palotavárosi, augusztusban a Szárazréti közösségi kertben találkoztunk. Mindkét alkalommal szót váltottunk arról, hogy kell-e a városban egy harmadik közösségi kert, ha igen, hol tudnánk elképzelni, milyen feltételekkel vágjunk bele, ha együttműködést ajánl egy non-profit szervezet, amely már pályázati úton pénzt nyert erre a célra. E témában a döntés a jövő héten várható.

 Abban viszont már döntés született, hogy hova megyünk legközelebb kirándulni. Felmerült, hogy látogassunk el ismét az ausztriai Tulln-ba, vagy Keszthelyre (útba ejtve a Folly Arborétumot). Végül a Budakeszi Arborétumot és a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány által fenntartott Herbáriumot nézzük meg. Az autóbuszos kirándulás tervezett időpontja szeptember 9. Egyeztetés után a végleges programról külön értesítést küldünk.

 A Palotai közösségi kertben a nyár folyamán megépült egy nagyon szép és minden bizonnyal hasznos kemence. A „beruházás” Viza Attila területi önkormányzati képviselő és a városi önkormányzat nagyon komoly támogatásával valósult meg. A kemence első használatára és ünnepélyes avatására augusztus 19.-én kerül sor. A reggeli óráktól kezdődik a kemence felfűtése, majd a sütés és végül 12.00 órakor a felszentelése. Az eseményre várjuk a kertbarátokat, és azokat, akiket a PAKK vezetői külön meghívtak.

Elhatároztuk, hogy mi is csatlakozunk ahhoz a felhíváshoz, hogy szeptember 2.-án vegyünk részt a „Közösségi Kertek Éjszakája” nevű országos rendezvényen. Délután hat órakor mi is kinyitjuk mindkét közösségi kertünk kapuit és sok szeretettel várjuk a téma iránt érdeklődőket. A látogatóknak bemutatjuk a közösségi kertekben és az egyesületben zajló munkát, szeretnénk átadni a természet szeretetét és felhívni a figyelmet az ökológiai szempontok fontosságára. Mindezeken túl szervezünk játékos vetélkedőket és készülünk arra is, hogy egy kis finomsággal kedveskedjünk azoknak, akik a munkánk iránt érdeklődnek. Erről a rendezvényről is részletesebb meghívó és programismertető készül a honlapunkra és Facebook oldalunkra.