Receptek, praktikák a konyhában

A kertet művelő nem csak a szépségéért, hanem sokszor az ott megtermő fűszerekért, gyümölcsökért is szeretgeti, gondozza kertjét. Tudjuk, hogy recepteket, főzési ajánlatokat, rengeteget lehet találni az interneten. Célunk, hogy olyan recepteket, főzési tanácsokat adjunk közre, amelyeket kertbarátok bocsátottak rendelkezésünkre, és egészséges, finom ételek, szószok, és egyéb ételek elkészítését írják le. Sok sikert az ételek elkészítéséhez!

Szinte minden főétel mellé dukál a savanyúság. Finom, jól bevált receptjeinket és befőzési tippjeinket ajánljuk figyelmükbe. Savanyítsunk házilag!

A legegyszerűbb ételt is fel lehet dobni valamilyen szósszal. Főtt és párolt húsokhoz, halakhoz mindenképpen adjuk mártást az asztalra. Kitűnőek a hideg pecsenyékhez, sőt, húsmaradékhoz is. Tálalhatjuk tésztához, sós vízben főtt krumplihoz is. A jó mártás teljesen sima, se nem túl híg, se nem túl sűrű, és diszkréten fűszeres. Mártást egyszerűen és gyorsan készíthetünk, ha a titkára egyszer rájövünk.

Az alább felsorolt szendvicskrémeket saját elgondolás alapján állítottam össze és próbáltam ki. A fűszerek mennyiségét mindenki az ízlésének megfelelően alkalmazza (érdemes sokféle fűszert kipróbálni!) Úgy gondoltam, hogy ezek a krémek nem szokványosak, így a mindennapi egyhangú szendvicsekkel szemben egy kis változatosságot képviselnek. Szerintem a zöldségfélék használatával egészségesek is (nem kell mindig húst enni!).

Az egészséges táplálkozási szokások elterjedése ismét népszerűvé tette a gyógy- és fűszernövényeket.

Kertjeinkben megtalálható növényeink nemcsak az étkezésekhez használhatóak, hanem számos tapasztalat alapján mondhatjuk, hogy gyógyító hatással is rendelkeznek. Ezekből állítottunk össze egy csokorra valót.

Különböző pácolási technikák, lehetőségek közül válogathatunk.

A fagyasztás nem is olyan egyszerű tevékenység, mint ahogy elsőre hangzik. Érdemes az egyes ételek fagyasztási lehetőségeit, tilalmait, praktikáit elolvasni, mielőtt nekilátunk feltölteni a fagyasztót.

Még a gyakorlott háziasszonyoknak is mondhat újat egy-egy jó tanács, praktika, amiről még nem hallottak!

Az egyesületi tagok, jól bevált, ízletes receptjei közül válogathat.