Június 6.-án vendégségbe voltunk tagtársainknál, a Varga Ágnes – Aponyi Lajos házaspárnál. A kert, amit művelnek cca. 2000 nm alapterületű, három, nagyjából azonos részre van osztva: dísz/pihenő kert, veteményes, gyümölcsös. Mindegyik terület mintaszerűen néz ki, de a fő látnivalók a csodálatos rózsák voltak. Ágnes korábban elméletben, majd gyakorlatban is megismertette velünk a rózsák, hortenziák és az iszalagok metszését (lásd. márciusi cikkünket „A rózsák metszéséről”). Most az eredményt csodálhattuk meg. Úgy időzítettük a látogatást, hogy ezeknek a csodálatos növényeknek a legszebb formáját ismerhessük meg. Az a sokféle szín, forma, illat leírhatatlan! Felejthetetlen volt!


 

A virágoskerten túl nagyon szépen díszlettek a konyhakerti növények és a gyümölcsfák is. Sok hasznos tanácsot kaptunk ezek gondozásával kapcsolatban is.

Az alapos kertnézés után jött a teríts-meríts. Sokan megjegyezték, hogy olyan finom marha-pörköltet, mint amit Lajos készített nekünk, még nem ettek. A süteményekbe és az italokba a vendégek is beszálltak. Több óra elteltével is nehezen akaródzott haza indulni, mert olyan szép dolgokat láttunk, olyan sokat tanultunk és olyan jól éreztük magunkat.

Köszönjük Ági és Lajos!

Szerző: Máthé Ferenc