A „Palota-kert” létrehozására, mely egy közösségi kert a Tobak utca 27. szám alatt, bruttó egymillió forint összegű vissza nem térítendő támogatást kapott a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatától (a Környezetvédelmi Alapból) dologi és eszköz-beszerzésre.

 

A támogatás felhasználásáról 2013. 07. 17.-én megbeszélést tartottunk. Azt egyeztettük, hogy a támogatási összegből mit valósítsunk meg. Az eldöntött fontossági sorrend:
Kút gépészettel
Faház szerszámoknak és árnyékoló pergola kerti pihenőnek
Festékek beszerzése a raklapból készülő asztalokhoz-padokhoz és a faház-pergolához
Mobil WC beszerzése
Fűnyíró beszerzése

A kertben a munkák megkezdődtek, jó hangulatú munkanapokat tartottunk bográcsozással egybekötve, a létszám alkalmanként 12-30 fő között változott.

A Palotai közösségi kertnek 15 emelt ágyása van, egy évre szóló használatbavételi engedéllyel termesztésre átadva a kertészeknek, akik rendeltetésszerűen termesztenek és példa értékűen összefogva gondozzák a közös használatú területeket is.

A kutat Mohos Lajos kútfúró fúrta a kútgépészetet az Árkád Szolgáltató kft. kivitelezte.
A Depónia Kft. szállította el az egy konténernyi iszapot. A faházat és a pergolát a Tesco Global Zrt.-től vásároltuk, a faház alapozásást és betonozást Zs.Nagy Zsolt sírköves készítette.
A pergola lábait a Baumaxban vásárolt fémtartókra állítottuk fel. A festékeket a Tobak utcai Piktor festékboltban vásároltuk 75% kedvezménnyel támogatták a kertet. A gumikat a JSI Kft.-től kaptuk, a raklapokat az ANKER-BAU Kft.-től és a Denso-tól, akik további 50.000,- Ft támogatást adtak, amiből fóliát vettünk az ágyásokat kibélelni. A mobil wc-t a Konténeres Gyuszi Kft.-től vettük szállítással és tisztántartó szerekkel. A benzinmotoros fűnyírót is a Tesco-ban vettük és vettünk hozzá kannát, benzint és motorolajat. Az asztalos munkákat a Kalent-AlbaKft. készítette az ágyások és a kerítés kialakításánál.

A civilek és cégek, illetve az együttműködő szervezetek, itt kiemelten a Gaja Környezetvédő Egyesület és Viza Attila területi képviselő munkájának segítségével és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával sikeres évet zártunk a PAKK építésével és üzemeltetésével kapcsolatban.

A támogatást, segítséget - az egyesület nevében - ezúton is megköszönöm:
Jankovics Ilona elnök

Székesfehérvár 2013-11-20