Hozzávalók

-Piskóta:
6 db tojás
6 ek. víz
1 sütőpor
6 ek. cukor
5 ek. liszt
1,5 ek. kakaó

-Krém:
1 cs vaníliás puding
3 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

-Töltelék:
1,5 cs gesztenye massza
4 ek. baracklekvár
2 ek. kakaópor
3 dl tej
0,5 rumaroma
35-40 dkg keksz

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgájához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sül, majd ha kihűlt kettévágjuk.
A pudingot felfőzzük a tejjel, a margarint habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük.
A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálba összekeverjük, de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell törni (a darált keksz az nem jó hozzá, azzal már próbáltam, de nagyon tömény a közepe tőle).

Összeállítás:
A csokis piskótát vágjuk ketté, az alsó felére kenjük rá a krém felét, majd simítsuk rá a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Ráborítjuk a piskóta másik felét és a tetejét csokoládémázzal vonjuk be.