Hozzávalók:
babapiskóta, a krémhez pedig: fél liter 20 %-os tejföl, fél liter habtejszín (Hullala vagy Habmester), 2 db. szép, nagy citrom, 13 dkg. kristálycukor (vagy ugyanennyi mennyiségű xilit), 1 cs. jófajta vaníliás cukor (bourbon), 2 csomag zselatin fix. Díszítéshez: citrom, zöld citrom, citromfű, reszelt citromhé
j

A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával (de akár vékony piskótalapot is használhatunk), az oldalára szépen felállítjuk az enyhén „csonkolt” babapiskótákat.

Elkészítjük a krémet: lereszeljük a citromok jól megmosott héját, kifacsarjuk, leszűrjük a levét, elkeverjük a tejföllel, vanília cukorral, cukorral (édesítővel), hozzákeverjük az egyik zselatin fixet. A jól lehűtött habtejszínt keményre verjük, ehhez adjuk a másik csomag zselatin fixet, majd óvatosan, hogy ne törjön a hab, hozzákeverjük a citromos tejfölhöz. Elfelezzük a krémet, egyik felét rákenjük a tortakarimában elhelyezett piskótalapra, vagy sűrűn elhelyezett babapiskótákra. Erre babapiskóta sort teszünk ismét, majd jön a krém második fele. Díszítésnek egy kicsit meghagyhatunk, s csillagcsővel csinossá tesszük. Fóliával lefedjük, s egy napig hűtőben pihentetjük. Másnap citromkarikákkal, citromfűvel még kívánatosabbá tesszük, a tortakarimát lecsatolva egy szalaggal igaz ünnepi tortát varázsolhatunk.