Hozzávalók:
-A tésztához:
30 dkg cukor
3 db tojás
2 dl napraforgó olaj
1 csipet só
1 csomag sütőpor
35 dkg finomliszt
2 dl tej
6 dkg mák (darálatlan)
10 ml mandulaaroma és egy kevés zöld ételfesték.
-A krémhez
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor (cs vaníliás)
-A tetejére:
3-5 dl keményre felvert tejszínhab vagy Hullala.
Elkészítés:
A tésztához a cukrot kikavarjuk a tojásokkal, majd a többi alapanyagot lassanként hozzáadjuk, és zsírozott, lisztezett nagy, magas falú tepsiben lassú tűzön sütjük 175 fokon. (Tűpróba!)
A krémhez a pudingokat 5 dl tejben megfőzzük, és kihűlés után hozzákeverjük a margarinos krémet, /amit a margarin, a por- és vaníliás cukorból kikevertünk/
A krémmel megkenjük a kisütött tésztát, és a tetejére a felvert Hullalát kenjük.