Hozzávalók:
-A piskótához:
6 tojás, 6 púpos ek liszt, 6 púpos ek cukor, ½ cs sütőpor,
 szilvalekvár
-A krémhez:
3 dl turmixolt szilva, 1 dl víz, 1 cs citromos gyümölcskocsonya por, 3 dl Hulala vagy tejszínhab, cukor, 6-8 db szilva

Elkészítés:

1. Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra verjük.
2. A lisztben elkeverjük a sütőport, és kézi habverővel lazán beleforgatjuk a habos masszába.
3. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük.
4. Megkenjük baracklekvárral, pizzavágóval másfél cm-es csíkokra szeleteljük.
5. Az első csíkot feltekerjük, egy kapcsos tortaforma aljára tesszük középre, és a többi csíkkal egy nagy csigalapot készítünk belőle. 
6. Erre öntjük a krémet, majd a maradék tésztából hasonlóan, mint az alja, csigalapot készítünk a tetejére.
7. Krém: A kimagozott szilvákat összeturmixoljuk. Annyit készítünk, hogy 3 dl legyen.
8. A gyümölcskocsonya port 1 dl forró vízben feloldjuk. (Legjobb úgy készíteni, hogy a mikróban felmelegítjük a vizet, beleszórjuk a port, kevergetjük, majd visszatesszük a mikróba 1 percre, vagy szükség szerint még további 1-1 percre, míg feloldódik teljesen. Ne forrjon!)
9. Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a szilvavelővel.
10. Ízlés szerint édesítjük. A tejszínt  felverjük kemény habbá, és belekeverjük a zselés szilvát. Nem kell túl óvatosnak lenni, mert nem esik össze  a hab, és hűlés után nagyon jól szeletelhető, kemény lesz a krém.
11. A hűtőben alaposan lehűtjük, körbevágjuk késsel a forma oldalán, tálat teszünk a tetejére, és így borítjuk át a tálra. (Az alja lesz felül.)
12. Díszítjük tetszés szerint 
13. Kajszibarackkal és meggyel is nagyon finom, ha barackkal készítjük, akkor a lekvár is barack legyen, ugyan így a meggynél meggylekvárral kenjük meg a piskótát!