Hozzávalók:
60 dkg liszt
3,2 dl tej
1 tojás
1 mk. só
2-3 ek. cukor
8 dkg olv. vaj
2,5 dkg élesztő

A kenyérsütőgép üstjébe készítettem a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindítottam a dagasztást, majd kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntöttem. Szép hólyagos, kissé lágyabb tésztát dagasztattam.
Kelesztőtálban (vagy a kikapcsolt gépben) hagytam duplájára kelni.
Ezalatt elkészítettem a tölteléket:
50 dkg túró
2 csapott ek. búzadara
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
2 tojás sárgája
2 tojásfehérje kemény habbá verve

Az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtom. 10x10 cm-es négyzetekre vágom, a közepükre teszek egy-egy kanállal a töltelékből. A négyzetek sarkait középen összefogom, csavarok rajta egyet.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, hagyom kb. 20 percig pihenni, végül lekenem felvert tojással a batyukat. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig.