Tészta: Lehet sima kakaós piskóta 6 tojásból, de én ezzel sütöm általában! 
6 tojás
6 kanál víz
15 dkg cukor
6 dkg puha margarin
22,5 dkg liszt, belekeverve 1 sütőport
3 dkg kakaó /hollandot használok/
1 csipet só
A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem, majd mehet bele a víz, majd a liszt amibe bele kevertem egy sütőport és a kakaót, jól összekeverem!
A tojásfehérjét a csipet sóval keményre verem, és először csak 1-2 kanállal keverek a sárga masszához, hogy fellazítsam, majd szépen óvatosan összekeverem a habot a masszával! Margarinnal jól kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral az alján kibélelt, nagy gáztepsiben sütjük 180 fokon. Hamar megsül! 
Krém:
1,5 csomag Dr Oetker vanília pudingot 4 kanál cukorral 5 dl tejben felfőzők, és néha megkeverve kihűtöm!
35 dkg margarint kb. 20 dkg porcukorral /a cukor ízlés szerint lehet kevesebb vagy több/, 2 ek. holland kakaóval habosra keverem, majd a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozom robotgéppel, hogy sima krémet kapjak.
A meggyel amit előzőleg meglocsoltam rummal és jól lecsepegtettem, megpakolom a tésztát kb. 2-2 cm-re egymástól, és erre rákenem a krémet! Volt már, hogy a rum kimaradt és úgy is finom volt! Volt hogy meggy helyett előzőleg rumba áztatott szintén lecsepegtetett mazsolát kevertem, de akkor lúdláb helyett rumos- mazsolás szeletnek neveztem el!
Szépen elsimítom a krémet, és a csokimázt a tetejére simítom
Csokimáz: 
Gőz felett megolvasztok 20 dkg tortabevonót és 3 kanál olajjal jól összekeverem és a krém tetejére simítom.
Amire figyelni kell: A krém ha nagyon puha, akkor előbb 1 órára hűtőbe teszem és csak utána készítem el a csokimázt.A csokit nem szabad túl melegíteni, mert besűrűsödik!