Tészta: bögrés mákos /tepsi méret 27x33/
krém: 4-5 almát megpucoltam, feldaraboltam, és kevés cukorral, citromlével ízesített vízben puhára főztem. A levet leöntöttem, turmixoltam, majd hagytam kihűlni. Fél liter cukrászhabot / Hullala, Meegle/ kemény habbá vertem, majd hozzákevertem fokozatosan a hidegre hűtött almamasszát, egy kis fahéjjal, fél citrom levével ízesítettem. Még egy kicsit vertem együtt, a krém minden zselésítő anyag nélkül kemény lett, amit a kihűlt tésztára kentem, majd díszítettem a citromos, cukros vízben pár pillanatig főzött almaszeletekkel, aminek egyik felét mákba mártottam-
Bögrés mákos recept! 2.5 dl-es bögre a mérce ehhez a z adaghoz!
1 bögre darált mák
1 bögre liszt, 1 sütőpor belekeverve
1 bögre kristálycukor
1 bögre tej
1 tojás, 1 citrom héja, 1 vaníliás cukor,
2 kanál olaj
1 csipet só
Ez folyós lesz, de nem kell megijedni!
A hozzávalókat csak egyszerűen össze kell keverni, és margarinnal kikent, lisztezett tepsibe önteni, 180 fokon megsütni!