Tészta:
3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 ek.olaj
Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel sűrű habbá verem, legalább 10 percig, belecsorgatom az olajat, kézi habverővel beleforgatom a kakaós lisztet majd a sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20  percig sütöm, kiveszem a formából és hagyom kihűlni
Krém hozzávalói: Kb. 5-6 db. körte, fél citrom leve, 1 tejszín ízű pudingpor, 3 ek. zselatin, 4 ek. kristálycukor, 0.5 l Hullala, 1 habfix
 
Krém
Összeturmixolunk kb 3-4 db körtét, hogy kb. 3-4 dl gyümölcsvelőnk legyen, egy kis citromlét keverünk bele. 
1 tejszínízű pudinghoz hozzákeverünk 3 ek. zselatint, és 2 dl vízzel feloldjuk.
 4 ek. kristálycukorból állandó keverés mellett szép világos karamellt készítünk, majd beleöntjük a körte turmixot, kevergetjük míg a cukor feloldódik.
 A pudinghoz hozzáadunk a körtekrémből egy merőkanállal /hőkiegyenlítés miatt/, majd az egészet hozzáöntjük a karamelles körtéhez, kevergetve addig főzzük, míg felforr! 2 jó kanállal kiveszünk belőle a piskótát lekenjük vele, amit visszahelyeztünk miután kihűlt, a formába, és erre rakunk körbe citromba mártott körteszeleteket. A többi krémet félretesszük hűlni, néha belekeverünk, majd mikor már elfogadható a hőmérséklete, hozzákeverjük a 3 dl Hullalából készült habot, amit közben felvertünk 1 habfixel!  /a Hullalát előtte mindig jól be kell hűteni/ 
A finoman összekevert krémet ráöntjük a körtével megrakott piskótára, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük, kb. 2 órára, míg megdermed! Amikor már jó, éles késsel körbevágjuk, mielőtt leoldjuk a kapcsot!  

Díszítés:  
A megmaradt 2 dl Hullalát felverjük kemény habnak, ezzel és citromlébe mártott körteszeletekkel díszítjük. A habot színezhetjük ételfestékkel.