Tészta
5 db tojás
200 g cukor
50 g mák
140 g liszt
2 ek olaj
2 tk sütőpor
2 ek meleg víz

Krém
5 db tojássárgája
0,5 l tej
100 g cukor
2 cs vaníliás cukor
70 g liszt
250 g vaj, szoba hőmérsékletű

Meggy zselé
700 g-os meggybefőtt konzerv
3 cs Dr.Oetker étkezési zselatin(10 g-os)*
1,5 dl víz (langyos)

A tésztához, válasszuk szét a tojásfehérjéket, és egy csipet sóval verjük habbá.
A sárgájákat keverjük össze az olajjal és a vízzel, majd a cukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Forgassuk össze a fehérje habbal, majd óvatosan a mákkal (én megdaráltam).
Terítsük el zsírpapírral bélelt 24x35 cm-es tepsiben. Süssük előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben kb. 30 percig (tűpróba).
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, vágjuk félbe.

A krémhez kb. 150 ml tejben keverjük el a sárgájákat és a lisztet. A maradék tejet melegítsük fel a cukrokkal, öntsük hozzá a sárgájás keveréket is, sűrítsük be. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, keverjük hozzá a puha vajat.

A meggyről öntsük le a levét (a meggyet tegyük félre), adjuk hozzá a vizet. Ezt a fajta zselatint forralni kell, így először keverjük össze kb. 200 ml lével, forraljuk fel, öntsük hozzá a maradék levet. Keverjük bele a meggyet. Tegyük a hűtőszekrénybe, kb 20-30 perc alatt besűrűsödik, de ez idő alatt többször keverjük át.

Az alsó tésztalapra kenjük rá a vanília krémet, erre terítsük rá a meggyzselét. (Érdemes figyelni, hogy a zselé állagára, ha túl híg szétfolyik, ha túl kemény nem lehet elteríteni!)
Fedjük be a felső tésztalappal. 

A tetejét vonjuk be vízgőzön olvasztott csokoládéval, vagy, mint én ezzel a mázzal:
5 ek kakaót keverjünk el 7-8 ek porcukorral, a közepére öntsünk 1 ek olajat és tegyünk hozzá 1 tk vajat.
Forraljunk fel kb. 200 ml vizet és kanalanként adjuk hozzá. Nem kell mind, csak annyi, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk. 

* Az eredeti recept meggyes kocsonyával dolgozik, ennek hiányában én zselatinporral készítettem. !
És az én változtatásaim: 
A tésztába csak 15 dkg cukrot tettem és egész mákot, a krém nálam egy Dr Oetker vaníliapudingot megfőztem 3 dl tejjel és a 25 dkg vajat / margain is jó/, 15 dkg porcukorral kikevertem, plusz 2 vaníliás cukor és ezt kevertem össze! 
A meggyes zselatin fagyasztott meggyből készült, amit fagyosan tettem oda a gázra pár kanál cukorral, amikor felmelegedett jól, akkor hozzákevertem a fél zacskó zselatin port, amit előtte egy fél dl langyos vízben feloldottam, majd forrásig kevertem és lekapcsoltam a gázt alatta, és még egy Alsa gyümölcskocsonya port kevertem bele.
A tetejére tortabevonót olvasztottam gőz fölött, amihez 2 kanál olajat kevertem. Étcsokoládét reszeltem a csokimázra.
Én nagy gáztepsiben sütöttem és két részre osztottam a piskótát!