Kívül ropogós, belül foszlós, könnyű mazsolás 
Elkészítés:
3 dl tejet a 3 evőkanál cukorral meglangyosítunk, beletesszük az 4 dkg élesztőt, felfuttatjuk. 25 szem szacharint 1/2 dl langyos tejben feloldjuk. 60 dkg liszthez hozzá adjuk a feloldott szacharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl olajat. Jól kidolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejben feloldott 5 szem szacharint és 2 kanál kakaóport. Mindkét tésztát egyforma nagyságúra nyújtjuk. A fehér tésztára ráfektetjük a barna tésztát, és henger alakúra feltekerjük.
Kizsírozott tepsibe tesszük, és langyos helyen 1,5 órát kelesztjük. Sütés előtt cukros tejjel megkenjük a tetejét. A sütőt nem kell előmelegíteni, mert még a melegítés közben is kel a tészta. Hideg sütőbe kell tenni, majd begyújtani és 30-35 perc alatt kész. Közben még lehet kenni egyszer a cukros tejjel. (Én ebből a mennyiségből két rudat szoktam csinálni). Nagyom finom, foszlós lesz.