Hozzávalók:
-tészta:
3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 ek.olaj
1 ek.rum
-krém:
25 dkg mascarpone
2 dl otelló szőlőlé
2 dl tejszín
15 dkg cukor
1 nagy citrom leve
20 gr zselatin
-Szőlő zselé:
4 dl otelló szőlőlé, 1 citrom leve
15-20 dkg porcukor
10 gr zselatin
-Tetejére díszítéshez:
tejszínhab, cukor, otelló szőlőszemek
A tejszínhabot kiválthatjuk Hullalával, /növényi tejszínhab/
Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel sűrű habbá verem, legalább 10 percig, belecsorgatom az olajat és a rumot, kézi habverővel beleforgatom a kakaós lisztet majd a sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm, a formában hagyom kihűlni.
A krémhez a szőlőből levet nyerek, ez történhet gyümölcscentrifugával, vagy a leszemezett szőlőt egy lábosban kis lángon megrottyantom, és utána átnyomom egy szűrőn.
A citromlébe teszem a zselatint, kis lángon kevergetve feloldom benne.(nem forralom!)
A tejszínt habbá verem a cukorral, hozzáadom a krémsajtot, ezzel is habosítja tovább a robot még legalább 5 percig, ezután jön bele a szőlőlé.
A zselatinhoz teszek 3 ek..krémet, elvegyítem egy kézi habverővel benne, majd az egészet a többihez forgatom. Beleöntöm a tortaformába a kihűlt tészta tetejére. Hűtőbe teszem, 1 órára.
A 4 dl szőlőlétben elkeverjük a zselét, a cukrot és a citromlét, és felmelegítjük, forrásik, ha kihűlt akkor öntjük a krém tetejére, ha megköt díszítjük tejszínhabbal és szőlőszemekkel!